
Certs aromes utilitzats en el líquid de la cigarreta electrònic poden alterar importants funcions cel·lulars en el teixit pulmonar, segons un nou estudi presentat a la Conferència Internacional de 2015 de la Societat Toràcica Americana.
Què va ser abans, l'ou o la gallina? Com en un joc de nines russes o en un bucle infinit, al vídeo que podeu visualitzar aquí dalt se'ns mostra una impressora 3D capaç de concebre una altra impressora 3D. Com els robots autorreplicantes d'algunes novel·les de ciència ficció.
Concretament, al vídeo, d'How It 's Made, observem com impressores 3D imprimeixen unes 40 peces que s'usen en altres impressores 3D. Abans que el vostre instint ludita us empenta a agafar un martell, com aquest ànim que antany empenyo als que destrossaven els telers mecànics, veureu que els éssers humans encara estan ahi per acoblar les peces. Per poc temps, això sí.
Aquestes alteracions en la viabilitat cel·lular, la proliferació cel·lular, i la senyalització de calci depenen del gust.
Acoblar aquests resultats amb els productes químics identificats en cada sabor podria ser útil per identificar sabors o components químics que produeixen efectes negatius en els consumidors.
"Els efectes dels diferents components químics del vapor de l'e-cigarret en el teixit pulmonar són en gran part desconeguts", lamenta l'autora principal Temperance Rowell, estudiant graduat en el Departament de Biologia Cel·lular i Fisiologia de la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill, Estats Units.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada